Egyesületünkről

Újra a sikersportágak közé tartozik az ökölvívás Szombathelyen.

 

37 perctől rólunk szól a műsor !

Egyesületünknél járt a Szombathelyi Televízió. 2019 02

A megyében eddig soha nem látott hozzáállással az ifjú és tapasztalt egykori sportoló és sportvezető gondolt egy nagyot és emelt a város küzdősport kínálatának színvonalán: létrehozott 2005-ben egy új ökölvívó klubot. A klub nívóját emeli a szakszerű és modern edzésmódszerekkel dolgozó vezetés mellett a rengeteg önkéntes segítő pozitív hozzáállása is. A Skorpió ökölvívó szakosztály 2007-ben teljesen önálló sportegyesületté alakult, mely a SKORPIÓ BOX CLUB nevet kapta. Ez az újjászerveződés elengedhetetlen feltétele volt a fejlődésnek. Sok jótékony és önkéntes civil szerveződésű rendezvényen és bemutatókon keresztül már megismerhette a város a klubot.

 

Rendkívüli energiával szinte a semmiből indult egyesület a saját szervezésű szombathelyi rendezvényeken túl, egyre hozza a jobbnál-jobb eredményeket és elismeréseket mind országos, mind nemzetközi szinten is. A kiváló sportmúlttal rendelkező szakmai vezetést a vezetőedzőn kívül saját nevelésű segédedzők és sportbírók is segítik, akik éves országos továbbképzése évről-évre biztosabb ökölvívó szakmai alapot tud biztosítani az egyesületnek. A kezdetektől szorgalmasan szervezett sportélet megkoronázásaként az egyre jobb körülmények között megszervezett elsősorban Balaton melletti nyári edzőtáborozások minden évben felejthetetlen élményt nyújt a sportolók karrierjében. 

 
A fejlődés fontos mérföldköveként kialakított Vasút utcai edzőterem ad otthont a nagyszámú, főleg utánpótláskorú ökölvívónak. Sportbaráti kapcsolataink ápolásának köszönhetően több országos ökölvívó egyesülettel szoros barátságunk alakult ki, mely nem csak az általunk látogatott, versenynaptárban szereplő versenyen való részvételünkben merül ki, hanem havi szintű közös edzések és programok színesítik azt. Rendkívül jó kapcsolatunk az országos és a megyei szakvezetéssel bizonyítja, hogy stabil helyünk van a magyar box életben. 
 
Legfőbb helyi rendezvényünk a sajnálatos körülmények között elhunyt szakvezetőnk Hauer Lajos emlékére 2010-óta idén immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi ökölvívóemlékverseny rangos nemzetközi sporteseménynek nőtte ki magát a megyében az évek alatt. Saját nevelésű sikeres versenyzőink mellett minden évben nagyobb számú országosan is elismert ökölvívó teszi tiszteletét Szombathely most már kiemelt küzdősport rendezvényén a város központi helyén található Sportházban. Az emlékverseny látogatottsága kitűnő visszajelzése egyesületünk szakmai előre menetelének. Az utóbbi években tavasszal és ősszel általunk megszervezett "pofon-party" rendezvényeink a fiatal versenyzőink ring rutinját erősítik itt helyben nemzetközi szereplők részvételével. Számos utánpótlás korú versenyzőnk érmes eredményei mellett több válogatott ökölvívónk és országos bajnokságon elért dobogós helyezéseink igazi példaként szolgálnak a mai útvesztőbekóválygó fiatalság számára. Sokat teszünk azért, ami a fő célunk, hogy a fiatalokat felkaroljuk és kihozzuk belőlük a maximumot. Külön ki kell emelnünk a 2012-től olimpiai sportágként bevezetett női ökölvívást, mely szakágnak ifjú követői egyesületünkben is jelen vannak és méltó helyezésekkel igazoljuk mi is a női ökölvívás sikeres térnyerését. 
 
2015. évben régi alapokkal és új célokkal törekszünk elsősorban a fiatalság sportsikereinek elérésére, melyekhez azonban elengedhetetlen a szponzori támogatás. A klub vezetése önzetlen és önkéntes munkája ellenére az egyesület működéséhez és a feltételeinek fenntartásához anyagi fedezetet biztosító segítők nélkül elképzelhetetlen ezen nívós egyesület céljainak elérése. 
 
 
Varga Roland              
Vezető edző,alapító
Skorpio Box Club - Magyar